HEDER SOM VAPEN

Om sambanden mellan Jämställdhet, Heder och Samhälle och hur dessa tre påverkar varandra vad gäller strukturer, miljöer och roller. 

 

Webbinariet bygger på flerårigt arbete och forskning i länder där det Hedersrelaterade våldet och förtrycket utövas i stora omfattningar.

Webbinariet syftar till att skapa förståelse för sambanden mellan Jämställdhet, Heder och Samhälle och hur dessa tre påverkar varandra vad gäller strukturer, miljöer och roller. Framförallt när det gäller framväxandet av det hedersrelaterade våldet och förtrycket.

 

Vi pratar oftast om hedersrelaterat våld och förryck utan så mycket kunskap och förståelse om varför och hur detta uppstår samt hur den skall förebyggas.

Genom detta webbinarium kommer deltagarna att få en unik insyn i dem strukturer och miljöer där hedersrelaterat våld och förryck födds och växer. Men också hur det används som vapen mot kvinnor ekonomiskt, politiskt och socialt.

Delvin Arsan är en internationella jämställdhetsexpert som arbetat för FN, EU och Svenska myndigheter i  Europa, Mellanöstern, Nord och Östafrika där det hedersrelaterade våldet och förryckt utövas i mycket stora omfattningar

Delvin Arsan är även författare och forskare inom området och kommer att ta med flera exempel från dessa länder vad gäller miljöer och strukturer som driver till att hedersrelaterat våld och förtryck faktiskt utövas men också dem utmaningar och möjlighet som finns i att förebygga dem.

Delvin Arsan är aktuell med boken “De Tystade Rösterna” –  Om Hederskulturens olika ansikten. Den första boken av sitt slag som tar upp bredden av den hedersrelaterade våldet och förtrycket mot kvinnan i Mellanöstern, Nordafrika och Sverige. För att läsa mer om boken och recensionerna klicka här.

 

Det här webbinariet kommer att att fokusera på följande områden: 

  • Heder: Innebörden, Begreppet från dess miljö, Definitioner, Rötter
  • Vad innebär Heder för individer och kollektiven? Bland Klanstrukturer/Minoriteter och i sekulära stater
  • Strukturer och Miljöer som skapar det hedersrelaterade våldet och förtrycket
  • Hedersrelaterat våld och förtryck både i Sverige och i Mellanöstern och Nordafrika
  • Heder som vapen mot Kvinnan politiskt, ekonomiskt och socialt
  • Att mötas, förstå och förebygga. Rekommendationer

 

Längd: 1 Timmes föreläsning + 30 minuters frågor och svar

Språk: Svenska

Datum: 12 December 2018

Klockan: 12:00

Pris: €35

*Har du inte Payball kan du kontakta mig för att skicka en faktura istället. För grupper som ansluter finns det möjlighet för paketpris.

REGISTRERA HÄR

PINTEREST

TWITTER

FACEBOOK

BOOK ME AS AN EXPERT. SPEAKER. TRAINER

Du kan boka mig som Talare, Föreläsare, Utbildare och Konsult 

EMPLOYERS AND CLIENTS

PUBLISHERS